Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrátky pro předškoláky

img_20200803_103212.jpg

Rozšířená vzdělávací nabídka

Nabízíme dětem možnost rozvinout jejich talent, či maximálně zabezpečit vzdělávací nabídku pro ty, kteří disponují hlubšími schopnostmi k určitým činnostem. Rozšířené programy jsou určeny především dětem v posledním roku předškolního vzdělávání. Mají svůj vymezený čas zejména v odpoledních hodinách, aby nenarušovaly chod MŠ:

  • Hrátky s angličtinou

Aktivita je zaměřena na osvojení počátečních základů anglického jazyka hravou formou. Děti se prostřednictvím zábavných úkolů naučí základní slova, pojmenování barev, hraček, části lidského těla a oblečení, zvířat, jídla, čísla do deseti. Dále se naučí jednoduché písničky a básničky v angličtině. Během aktivity děti pracují jak samostatně, tak i ve skupinách.

 

  • Pohybové hrátky

Hry jsou zaměřené na rozvoj motoriky, koordinace pohyby a orientace v prostoru pomocí smyslů. Děti se zdokonalují v obratnosti, pozornosti a postřehu s využitím různých pomůcek a pohybových her. V programu jsou zařazeny i cvičení, hry a aktivity s prvky jógy pro předškolní děti. Aktivity rozvíjejí rovnováhu v klidu i při pohybu, správné držení těla, dýchání a schopnost relaxace.

 

 

  • Hrátky se slovy – logopedie

Formou her, cvičení, říkadel, básniček, písniček a slovních hříček děti rozvíjí řeč a komunikační schopnosti. Dále si také procvičí jemnou a hrubou motoriku, zrakovou a sluchovou percepci. Pomocí artikulačních cvičení se naučí ovládat motoriku mluvidel. Díky dechovým cvičením se zaměříme na plynulost řeči a správnou práci s dechem.

 

  • Zpívánky

Hudebními aktivitami rozvíjíme muzikálnost dětí, smysl pro tempo, rytmus a intonaci.  Probouzíme v dětech vztah k hudbě, hudebně pohybové aktivitě. Děti zpívají s doprovodem hudebních nástrojů, součástí jsou i říkadla a taneční hry spojené s pohybem, stejně tak jako rytmická a dechová cvičení, hra na tělo. Také si vyzkouší, že se dá hrát i na věci, které máme denně kolem sebe a neoznačujeme je jako hudební nástroj.

 

 

past.jpg

ANGLIČTINA HROU:

Každý čtvrtek je Angličtina hrou.

Angličtina je pro předškolní děti.

Koná se od 13:30 - 14:30 hod

angldetistarter.jpg

 

 

kluk.jpg

POHYBOVÉ HRÁTKY:

Každou středu jsou pohybové hrátky pro rozvoj pohybových dovedností dětí.

Cvičení je pro předškolní děti. Koná se od 14:00 - 14:45 hod v tělocvičně MŠ. Děti jsou rozděleny na 2 skupiny a střídají se. Více info v šatně.